Mammas smarriga äppelpaj

Underbart god och knäckig äppelpaj. Servera lite varm med vaniljglass.

Äppelpaj

Mammas smarriga äppelpaj

5 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1 tsk kanel

1. Smält smöret i en kastrull. Dra från plattan och rör i alla ingredienser i kastrullen förutom äpplena.
2. Skala och kärna ur äpplena. Klyfta och lägg i en smord pajform och pudra över kanel.
3. Fördela smeten över. Baka i ugn på 175 grader i ca 30 minuter tills pajen är gyllene och knäcking. Servera med vaniljglass.

Kommentarer inaktiverade för Mammas smarriga äppelpaj

Under Bakverk, Dessert, Frukt & Bär, Pizza & paj

Kommentarer är stängda.