Zucchinibiffar

Köttfri måndag och i dag blir det zucchinibiffar och halloumi.

Zucchinibiffar

Zucchinibiffar

2 zucchini
1 tsk salt
1 burk kikärtor (400 g)
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 ägg
1 dl koriander, hackad
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk chiliflakes
3 msk vetemjöl
Olivolja till stekning

1. Riv zucchini grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.

2. Mixa kikärtorna till en slät massa.

3. Blanda zucchini och kikärtor med resten av ingredienserna.

4. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken.

Servera med sallad, pitabröd och en yoghurtsås med mynta och vitlök.

Kommentarer inaktiverade för Zucchinibiffar

Under Grönsaker, Lakto-ovo-vegetarisk

Kommentarer är stängda.