Wallenbergare

Klassiska Wallenbergare gjorda på kalvfärs, ägg och grädde. Serveras med potatispuré, ärtor, brynt smör och rårörda lingon.

Wallebergare

Wallenbergare med potatispuré , 4 portioner

Wallenbergare:
400 g finmalen kalvfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl ströbröd
50 g smör

Potatispuré:
800 g potatis
1 dl vispgrädde
½ dl mjölk (3%)
50 g smör
1 krm riven muskot
½ tsk salt

Wallenbergare:
1. Lägg bunken till färsen i frysen och se till att alla ingredienser är kylskåpskalla.

2. Blanda färs, salt och peppar. Tillsätt äggulor och grädde och blanda ihop. Rör tills det gått ihop, smeten ska vara lös. Forma till 8–10 stycken Wallenbergare med blöta händer så smeten inte fastnar. Lägg på en fuktad skärbräda eller ett fat. Ställ in biffarna i kylen under tiden du gör potatispurén.

Potatispuré:
3. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt ånga av. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull. Pressa potatisen och vispa ihop med den varma gräddmjölken. Smaka av med muskot och salt.

Wallenbergare:
4. Vänd biffarna i ströbröd och stek i smör 4–5 minuter per sida.

Kommentarer inaktiverade för Wallenbergare

Under Kött, Varmrätt

Kommentarer är stängda.