Torta Caprese

Italiensk choklad- och mandeltårta fri från gluten. Tyvärr sprack ytan på min kaka men den blev väldigt saftig och god med kraftig chokladsmak.

Torta Caprese

Torta Caprese

170 g smör
225 g mörk choklad
170 g strösocker (ca 2 dl)
110 g farinsocker (ca 1 1/2 dl)
6 ägg
130 g mandelmjöl
2 msk kakaopulver samt extra att pudra över

1. Värm ugnen till 175°. Klä en rund form med löstagbar botten med bakplåtspapper.

2. Lägg smör och choklad i en liten kastrull över sjudande vattenbad. Rör om tills det har smält och ställ åt sidan.

3. Vispa ägg med strö- och farinsocker tills fluffigt. Blanda försiktigt ner mandelmjöl och kakao med en slickepott och vänd till sist ner smör- och chokladblandningen.

4. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen tills genombakad, ca 50 minuter.

5. Låt kakan kallna och ta sen ut den ur formen. Pudra över kakao och servera med vispad grädde.

Kommentarer inaktiverade för Torta Caprese

Under Bakverk, Choklad, Dessert

Kommentarer är stängda.