Söndagens middag blir thaiköttbullar med röd curry och kokosmjölk
Thailändska köttbullar med röd curry och kokosmjölk
4 personer
500 gram nötfärs
1 ägg
vetemjöl
1 gul lök
2 morötter
1 broccolibukett
1 – 1 1/2 msk röd currypasta
1 msk riven färsk ingefära
1 msk neutral olja
4 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1 tsk socker
1 tsk salt
1. Blanda färs och ägg. Forma färsen till små runda bullar och rulla bullarna i vetemjöl.
2. Hetta upp lite olja i en panna. Lägg i bullarna och bryn väl runt om. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
3. Skär löken i tunna skivor. Skala och skär morötterna i cm–stora bitar och dela broccolin i mindre bitar.
4. Fräs lök, currypasta och ingefära i olja ca 2 minuter i stekpannan. Blanda i broccoli och morot. Fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt koka ca 3 minuter.
5. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara i ca 10 minuter. Krydda med socker och salt.
Garnera med koriander och servera med ris eller nudlar.