Smördegsinbakad getost på salladsbädd

Smördegsknyten fyllda med getost och honung. En rätt som funkar både som förrätt, tillbehör till kött eller som en lättare lunch eller middag.

Smördegsinbakade getost

Smördegsinbakad getost

4 plattor smördeg, utkavlade till 12×12 cm och ca 3 mm tjocka.
100 g chevré
4 tsk honung
1 äggula, för pensling
blandsallad
körsbärstomater
rödlök eller salladslök
rostade valnötter
1 msk olivolja
1 tsk havssalt
balsamicocrème

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kavla ut smördegen och se till att det inte finns något hål i degen som osten kan sippra ut ifrån. Dela upp osten i fyra lika stora bitar och lägg på smördegen. Ringla en tesked honung över varje ostbit och vik ihop kanterna på smördegen till ett paket. Pensla med äggulan och sätt in i ugnen (ev kan man strö på lite sesamfrö). När knytet fått fin färg ca 10 min senare, är det klart att ta ut från ugnen.
3. Slunga sallad med olivoljan och havssaltet. Förbered sedan fyra assietter med ett tunt lager sallad, tomat och strimlad lök. Lägg på ett knyte på varje och ringla lite balsamicocrème över. Klart att servera!

Kommentarer inaktiverade för Smördegsinbakad getost på salladsbädd

Under Förrätt, Lakto-ovo-vegetarisk, Pizza & paj

Kommentarer är stängda.