Madeleinekakor

Ljuvligt goda Madeleinekakor med smak av citron. En klassisk fransk småkaka som gräddas i snäckformade bakformar. Har man inga “Madeleineformar” går det lika bra att grädda i vanliga muffinsformar.

Madeleinekakor med citron

Madeleienekakor i plåtform

Madeleinekakor

24 kakor

1 citron, ekologisk
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
En nypa salt

Garnering:
Florsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj formarna med lite smör.
3. Skölj citronen och finriv det yttersta skalet.
4. Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder under vispning. Sikta ner mjölet och tillsätt citronskalet. Rör försiktigt tills allt är blandat.
5. Klicka ut smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 10 min eller tills kakorna fått lite färg. Ta ut kakorna ur formarna och låt svalna på galler.
6. Pudra över lite florsocker före servering.

Kommentarer inaktiverade för Madeleinekakor

Under Bakverk, Dessert, Kakor

Kommentarer är stängda.