Laxlasagne med spenat och ostsås

Laxlasagne

Laxlasagne form

Laxlasagne med spenat och ostsås

350 gramskinnfri laxfilé
1 vitlöksklyfta
200 gram fryst bladspenat
1 msk smör
salt
svartpeppar
12 st lasagneplattor
1 dl riven lagrad ost

Ostsås:
3 msk smör
1/2 dl vetemjöl
7 dl standardmjölk
2 dl riven lagrad ost
salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i tunna skivor. Skala och krossa vitlöken. Fräs den med tinad spenat i smöret. Salta och peppra.
2. Smält smöret till ostsåsen och rör i mjölet. Vispa i mjölken lite i sänder och låt koka i ett par minuter. Rör i osten och salta och peppra.
3. Smöra en ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor, laxskivor och spenat. Avsluta med ost överst. Grädda ca 30 minuter.

Leave a Comment

Filed under Fisk & skaldjur, Pasta, Varmrätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.