Lättbakade havrebaguetter

Här ett lättlagat favoritrecept på havrebaguetter som finns med i Anna Bergenströms kokbok, Kärlek oliver och timjan. Ett mycket gott bröd med krispig yta och lagom segt inuti.

Havrebaguetter

Havrebaguetter

4 baguetter

25 g jäst (1/2 paket)
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl ljummet vatten
2,5 dl fiberhavregryn eller havrekli
ca 10 dl vetemjöl

1. Smula ner jästen med lite vatten, strö över salt och klicka i honung. Häll på lite vatten och rör ut jästen. Häll på resten av vattnet. Tillsätt havrekli el havregryn och sist vetemjölet.
2. Arbeta ihop allt till en smidig deg, täck med handduk och låt jäsa i 1-2 timmar.
3. Värm ugnen till 260°. Häll ut degen på ett mjölat bord. Knåda inte! Det är viktigt att inte förstöra alla små och stora jästbubblor i degen. Skär därför degen med vass kniv i 4 delar. Forma eller fös ihop degbitarna till långa smala baguetter – lika långa som plåten. Lägg över på plåt och vrid till “spiraler”.
4. Grädda i 15 min. Sänk sedan värmen till 150° och grädda ytterligare i 12-15 min.

Kommentarer inaktiverade för Lättbakade havrebaguetter

Filed under Bröd

Comments are closed.