Kycklingsallad med sesammajonäs

Kycklingsallad med krämig sesammajonäs.En fräsch och lätt sommarrätt som kan varieras med de grönsaker man gillar. Vill man få den mer matig blanda ner pasta eller nudlar.

Kycklingsallad

Kycklingsallad med sesammajonäs

4 portioner

4 kycklingfiléer
1 påse mixsallad
1/2 gurka
1 ask körsbärstomater
100 g sugersnaps
100 g edamebönor
1 knippe koriander

Sesammajonäs:
1 ägg
1 tsk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sesamolja
2 dl olja

1. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i panna tills genomstekta. Låt vila.
2. Lägg alla ingredienser till majonäsen i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder.
3. Skölj sallad och skär gurka, tomater och sugarsnaps i mindre bitar. Blanda sedan allt i en skål ett på ett stort fat.
4. Skiva kycklingen och lägg över salladen och dekorera med koriander. Ringla majonäsen över salladen eller servera bredvid.

Leave a Comment

Filed under Asiatiskt, Kyckling, Sallader, Sås & dressing, Sommar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.