Friterade rispapper med räkröra

Friterade rispapper med räkröra som passar utmärkt till fördrinken. Här har jag valt en röra med asiatiska smaker men det går lika bra med gräddfil och löjrom, skagenröra eller någon annan röra.

Friterade rispapper med räkröra

Friterade rispapper med räkröra

Ingredienser:
Olja för fritering
ca 500 g räkor med skal
3-4 msk majonäs
1 vitlöksklyfta
ca 1 msk riven ingefära
1 tsk sriracha (smaka av till lagom styrka)
Hackad koriander

Gör så här:

  1. Skala räkorna och finhacka eller riv vitlök och ingefära.
  2. Blanda räkorna med övriga ingredienser.
  3. Klipp rispapper i valfri storlek som blir lagom. Hetta upp oljan i en kastrull, temperaturen skall ligga på 190°C.
  4. Lägg i ett rispapper i taget med hjälp av en hålslev och fritera ca 10-20 sekunder. Lyft ur och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg upp rispapper på ett serveringsfat och toppa med räkröra och lite koriander.

Kommentarer inaktiverade för Friterade rispapper med räkröra

Under Asiatiskt, Fest, Fisk & skaldjur, Förrätt

Kommentarer är stängda.