Frasvåfflor

Här kommer ett enkelt recept på frasiga våfflor. Ett gammalt husmorsknep är att ha iskall snö i smeten för att få våfflorna riktigt frasiga men jag nöjer mig med riktigt kallt vatten.

Frasvåfflor

Frasvåfflor

4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
3-4 dl vispgrädde
3 dl iskallt vatten
smör till gräddning

1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke till en jämn smet.
2. Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte).
3. Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna.
4. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset.
5. Servera med grädde, sylt, bär, glass eller ett tunt lager florsocker.

Kommentarer inaktiverade för Frasvåfflor

Under Bakverk, Dessert, Frukt & Bär

Kommentarer är stängda.