Fisksoppa med saffran

Jag älskar soppor, speciellt nu när det är ruggigt och kallt ute.
Här en fisksoppa med saffran och lax men jag brukar även ha i andra fisksorter, lite räkor eller musslor.

Fisksoppa

Fisksoppa med saffran

4 pers

1 gul lök
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1/2 rotselleri
1-2 palsternackor
2 morötter
2 tärningar grönsaksbuljong
1 msk vetemjöl
1 l vatten
0,5 g saffran
1 kryddmått cayennepeppar
salt och peppar
200 g lax
200 g vit fisk
ev räkor el musslor

1. Strimla lök, purjolök, rotsaker och finhacka vitlöken. Fräs löken, purjo och vitlök ett par minuter i lite olja tills den blivit glansig och genomskinlig. Rör sen ner rotsaker och låt detta fräsa med en kort stund.
2. Pudra över mjöl och tillsätt vatten och buljongtärningar, låt sjuda ca 10 minuter. Rör ner grädde och saffran och sjud ytterligare några minuter.
3. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter. Vill man ha räkor och musslor i skala dom och tillsätt dem och de avrunna musslorna.
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.

Kommentarer inaktiverade för Fisksoppa med saffran

Filed under Fisk & skaldjur, Soppa

Comments are closed.