Drömtårta

En riktig klassiker, chokladrulltårta med smörkrämsfyllning. En kaka som får mig att tänka på min mormor.

Drömtårta

Drömtårta

3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna (30 x 40 cm) och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
3. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt den kallna.
4. Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula.
5. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Kommentarer inaktiverade för Drömtårta

Under Bakverk, Choklad, Kakor

Kommentarer är stängda.