Citronkladdkaka

Älskar citron i alla former och på bliminjast.se hittade jag detta recept på citronkladdkaka. Vad kan bli fel om man kombinerar kladdkaka med citron. Inget! Det är en underbart god kladdkaka och hela familjen slukade den i ett nafs.

Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

150 g smör
1,5  dl farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 citron

Maräng:
3 äggvitor
2 dl socker
1,5 tsk maizena majsstärkelse
Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smält smöret. Häll över smöret i en stor skål och rör ner socker och ägg. Tillsätt mjölet och rör om så allt blandas.

2. Tvätta och torka citronen. Riv sedan skalet från hela citronen och pressa ur saften, tillsätt sedan i smeten och rör om.

3. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, helst med löstagbar kant, och häll sedan i smeten. Ställ åt sidan.

4. Separera äggvitan från äggulan och vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och maizena och vispa lite till.

5. Bred försiktigt ut marängen över kladdkakan i formen, marängen ska täcka hela kladdkakan.

6. Ställ in i ugnen, långt ner, och grädda i ca 30-35 minuter.

Låt stå i ca 30 minuter sen är det bara att njuta!

Kommentarer inaktiverade för Citronkladdkaka

Under Bakverk, Dessert, Kakor

Kommentarer är stängda.