Citronfromage med crumble

Sötsyrlig och fräsch fromage. Här toppade med en smörig crumble.
citronfromage

Citronfromage med crumble

4 portioner eller 8 små portioner

Citronfromage

2 gelatinblad
2 äggulor
1 dl strösocker
rivet skal och saft av 1 citron
2 dl vispgrädde

Crumble
100 g smör
3/4 dl florsocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Citronfromage
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
2. Riv skalet och pressa saften från citronen i en kastrull. Koka upp och dra av från plattan.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma citronjuicen.
4. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll försiktigt ner citronblandningen i äggsmeten under omrörning.
5. Vispa grädden medelfast och vänd ner i äggblandningen. Fördela citronfromagen i fyra stycken glas, eller åtta små burkar.
6. Ställ fromagen i kylen minst en timme.

Crumble
1. Sätt ugnen på 170 grader. Mixa smör, florsocker, mjöl och bakpulver i en blandare till en smulig konsistens. Låt allt vila i kylen i minst 20 minuter.
2. Grädda i ugn på 175 grader i 7–10 minuter. Låt svalna och bryt i smulor. Toppa fromagen med crumble vid servering.

Leave a Comment

Filed under Dessert, Frukt & Bär, Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.