Chokladkorv

Chokladkorv

Chokladkorv

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
200 g mörk choklad
50 g Mariekex eller liknande
lite florsocker till pensling

Gör så här:
1. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver fluffigt.
2. Smält chokladen sakta över ett vattenbad.
3. Krossa kexen i mindre bitar.
4. Blanda den smälta chokladen med smörvispet tills det är välblandat. Tillsätt kexen och rör om så att det blandas väl.
5. Lägg en stor bit plastfolie på bänken, Fördela smeten i ca 30-40 cm lång korv. Rulla ihop och sno ihop ändarna så att det försluter sig.
6. Lägg korven i kylen. Efter ca 15-20 minuter så kan man forma den lite så att den inte blir platt på botten. Låt sedan stelna helt 1-2 timmar.
7. Rulla ut korven från plasten på lite florsocker. Använd en pensel och borta bort överflödigt florsocker. Låt ligga framme ett tag innan du skär upp den.

Leave a Comment

Filed under Choklad, Dessert, Godis, Jul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.