Chokladcupcakes med vit chokladfrosting

Chokladcupcakes

Chokladcupcakes med vit chokladfrosting

12 stora eller 24 små

75 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 dl kakao
2 1/2 dl socker
1 st ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Vit chokladfrosting
150 g vit choklad
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
150 g philadelphia

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en stor kastrull och tillsätt mjölken, kakao, socker och ägget, vispa ihop.
3. Blanda i de torra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
4. Fyll muffinsformarna till 2/3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 18 – 20 minuter för stora och ca 7-8 minuter för små. Ta av från plåten och låt svalna helt.
5. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad.
6. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman, avsluta med att ha i philadelphia och fortsätt vispa tills du har en len och fin frosting.
7. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på cupcakesen. Dekorera efter tycke och smak.

Kommentarer inaktiverade för Chokladcupcakes med vit chokladfrosting

Under Bakverk, Choklad

Kommentarer är stängda.