Chokaldpavlova

Avslutar året med den godaste efterrätten, Pavlova. Här en chokladpavlova med vispad grädde och färska bär.

Chokladpavlova

Chokaldpavlova

6 äggvitor
3,25 dl socker
3 msk kakao
1 tsk balsamvinäger
50 g mörk choklad, finhackad

1. Värm ugnen till 180°. Klä en plåt med bakplåtspapper och rita en cirkel mitt på pappret på ca 23 cm i diameter.
2. Vispa äggvitorna tills det börjar bilda toppar. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till marängen är styv och glansig. Häll ned den siktade kakaon och hackade chokladen. Tillsätt även vinägern och vänd ned allt tills chokladen har blandat sig helt med smeten.
3. Bred ut smeten på plåten och ställ in i ugnen. Sänk temperaturen till 150° och grädda i ca 1 timme och 15 minuter. Stäng sen av ugnen, glänta på luckan och låt plåten stå kvar tills marängen helt har svalnat.
4. Garnera med vispad grädde och färska bär. Njut!

Kommentarer inaktiverade för Chokaldpavlova

Under Bakverk, Choklad, Dessert, Fest

Kommentarer är stängda.